Bookmakers met iDeal: veilig en snel geld opladen

Wedtypes en termen

Als je online wil wedden op voetbal of op een andere sport, dan is iDEAL een van de beste manier om geld op te laden op je speelaccount. Door gebruik te maken van iDEAL kun je vrijwel onmiddellijk geld storten op je speelaccount. Gelukkig zijn er nu een hoop meer bookmakers die iDEAL aanvaarden om geld op te laden op je online speelrekening.
 
 
 

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over wedden met iDEAL en bookmakers die iDEAL aanvaarden. Uiteraard behandelen we enkel bookmakers die een geldige licentie hebben van de Nederlandse kansspelautoriteit.

Online wedden op sport met iDEAL

De meest gebruikte betaalmethode in Nederland is via iDEAL. Het is een snelle, gemakkelijke en betrouwbare manier om geld in te zetten op sportwedstrijden online.

Alle bookmakers met een Nederlandse licentie van de kansspelcommissie geven jou de mogelijkheid om je speelrekening op te laden met iDeal. Dat is goed nieuws want de betaalmethode heeft heel wat voordelen voor jou als speler.

Dus hoe wed je bij een bookmaker met deze betaalmethode? Om gebruik te maken van iDEAL bij een bookie moet je dit selecteren als je betaalmethode bij de bookmaker en een bedrag invullen. Let er op dat er zo goed als altijd een minimum bedrag is dat je moet storten om van iDEAL gebruik te kunnen maken.

Het betaalmenu zal je een optie geven om een bank te selecteren. Selecteer de bank waar jij een rekening bij hebt en mee wilt betalen. Hierna moet je, wanneer je dat nog niet gedaan hebt, inloggen op je account bij de bookmaker en de betaling bevestigen. Je zal dan een pincode moeten invoeren of via een QR-code en een app op je smartphone de betaling moeten bevestigen. De bookmaker heeft geen toegang tot jouw financiële gegevens, want dit wordt via een vergunde derde partij geregeld.

Wat zijn de voordelen van iDEAL bij online wedden

Snel storten

Als je bookmaker iDEAL aanvaard dan kun je altijd snel geld storten op je speelaccount. In de meeste gevallen staat het geld dat je wil inzetten in minder dan een minuut op je speelrekening.

Deze snelle storting is vooral handig wanneer je een live weddenschap wilt doen. Wanneer je ziet dat de kansen voor jou als speler gunstig zijn en je wil snel geld opladen alvorens deze kansen omslaan, dan is iDEAL de perfecte betaalmethode.

Geen kosten

Een van de belangrijkste voordelen aan iDEAL gebruiken als speler is dat je geen kosten hebt wanneer je je speelrekening oplaadt. Een aanbieder van iDEAL mag namelijk de transactiekosten niet doorrekenen aan de gebruiker. Zo kun jij altijd met het volledige stortbedrag spelen.

Wanneer je een andere betaalmethode gebruikt dan komt het vaak voor dat de kosten worden doorgerekend aan jou als speler. Daardoor kun je vaak met wat minder geld gokken op wedstrijden.

Rechtstreeks vanuit je bankrekening

Door gebruik te maken van iDEAL hoef je geen verschillende rekeningen te beheren. Je kan gewoon storten met je eigen bankrekening. Op die manier kun je eenvoudig het overzicht bewaren wanneer je aan het wedden bent en heb je altijd een overzicht van het speelgeld dat je inzet.

Zijn er nadelen aan online wedden met iDEAL

Je hebt een bankrekening nodig

Wanneer je wilt gokken met iDEAL heb je een bankrekening bij een Nederlandse bank nodig. Heb je dit niet, dan kun je deze betaalmethode niet gebruiken. Het geld dat je stort via iDEAL moet namelijk via een Nederlandse bankrekening gaan die aangesloten is op het platform.

Je hoeft wel niet het geld van je speelrekening terug op te nemen via die bankrekening in de meeste gevallen. Vaak kun je je gewonnen speelgeld of het saldo dat nog op je account staat op je PayPal of een andere rekening laten uitbetalen.

Wat zijn de beste goksites die iDEAL aanvaarden?

Er zijn steeds meer goksites die een licentie hebben om legaal kansspelen aan Nederlandse spelers aan te kunnen bieden. Het aanbod aan goksites die iDEAL als betaalmiddel aanbieden is dus ook heel erg toegenomen.

Wij hebben voor jou alle bookmakers met een geldige Nederlandse licentie onder de loep genomen en deze beoordeeld. Zo weet je meteen waar je betrouwbaar online kunt gokken met iDEAL tegen uitstekende voorwaarden.

We hebben al deze bookmakers beoordeeld op verschillende criteria zoals

  • De quoteringen die ze aanbieden
  • Welke promoties ze hebben
  • Hoe behulpzaam hun klantendienst is
  • Hoe gebruiksvriendelijk de website is
  • Hun sport- en wedaanbod

Je kan een overzicht van onze beoordelingen vinden op de volgende link: betrouwbare bookmakers

Vaak gestelde vragen over online wedden met iDEAL

Is wedden met iDEAL betrouwbaar?

Ja, om iDEAL als betalingsmethode te aanvaarden moet een onderneming aan heel wat voorwaarden voldoen. Daarnaast is er ook een derde partij die toeziet op de betalingen die gedaan worden met iDEAL.

Wanneer je wedt via een bookmaker die wij aanraden dan zit je zeker goed. Alle bookmakers die wij beoordelen hebben een Nederlandse licentie van de kansspelcommissie en zijn dus onderworpen aan extra voorwaarden.

Is het voordelig om te wedden met iDEAL?

Bookmakers die iDEAL aanvaarden rekenen geen extra kosten aan wanneer je een storting doet met deze betaalmethode. Er zijn dus geen (verborgen) kosten verbonden om je speelrekening via deze methode op te laden. Daardoor kun je altijd met je volledige stortbedrag wedden op sport.

Moet ik een minimumbedrag storten als ik iDEAL gebruik?

Dit hangt af van de bookmaker waar je geld wil storten. In principe zijn zij vrij om zelf een minimumbedrag te bepalen die je moet storten als je met iDEAL wil betalen. In de praktijk zien we dat de meeste bookies een bedrag tussen de 5 en 25 euro als het minimum zien.

Conclusie

iDEAL is een van de beste methodes om snel geld te storten op je speelrekening om snel en veilig online te wedden. Je moet geen transactiekosten betalen wanneer je geld stort om te wedden en de betaling staat vrijwel onmiddellijk op je speelrekening. Hierdoor kun je altijd met je volledige speelbedrag gokken en kun je ook bij live wedden je speelrekening aanvullen.