Hoe maakt een bookmaker zijn winst?

Je hebt het misschien al gemerkt, maar geen enkele bookmaker vraagt jou om geld als je een account aanmaakt. Er is ook geen abonnement dat je moet hebben of een vaste som die je moet betalen wanneer je een weddenschap plaatst. Dus, hoe maakt een bookmaker dan wel winst?

Bookmakers werken met een commissie

Hoe maakt een bookmaker zijn winst?

Bookmakers gaan niet zelf inzetten op de wedstrijden en gaan je ook niet rechtstreeks om geld vragen wanneer je een weddenschap plaatst. Ze werken met een soort van commissie die ze berekenen in de odds van een wedstrijd.

Computeralgoritmes en odd compilers berekenen de kansen voor een wedstrijd zo accuraat mogelijk. Dit zijn niet de kansen die jij te zien krijgt op de website van de bookmaker. Jij krijgt altijd net iets lagere quoteringen. De reden daarvoor is dat de bookmaker zijn commissie in de odds gaat incalculeren.

Op die manier betaal jij niet rechtstreeks voor het plaatsen van een weddenschap en heeft de bookmaker op lange termijn winst.

Waarom is weten hoe bookmakers winst maken belangrijk?

Bookmakers hebben dus invloed op de quoteringen. Deze invloed is in tegenstelling tot historische data van voetbalwedstrijden niet objectief. Een bookmaker kan zelf de hoogte van zijn commissie bepalen.

Afhankelijk hoeveel commissie een bookmaker vraagt, kunnen de odds redelijk sterk verschillen tussen de bookmakers onderling. Daarom is het een goed idee om alvorens je gaat wedden eens snel te kijken of je nergens een betere quotering kunt krijgen.

De beste odds vinden is van groot belang als je veel weddenschappen plaatst of met accumulators werkt. Zelfs een verschil van 0.05 in een quotering kan een grote invloed hebben op je uiteindelijke winst.

Kijken naar de gokkers

Niet alleen de quoteringen hebben een invloed op de winstmarge, ook hoeveel mensen een juiste gok plaatsen is van belang. Als de bookmaker ziet dat heel veel mensen op een bepaalde uitkomst gaan gokken, dan kan het risico groot zijn dat deze heel veel geld moet uitbetalen als deze gokkers het bij het rechte eind hebben.

Bookmakers zullen daarom de quoteringen van bepaalde wedstrijden veranderen om meer balans in de keuze van gokkers te krijgen. Ze zullen je verleiden om niet op de favoriet te gokken door de odds bij te stellen en wedden op de underdog aanlokkelijker te maken.

Deze odds kunnen naar aanloop van de wedstrijd worden bijgesteld. De quoteringen die je 3 dagen voor de wedstrijd krijgt, kunnen dus significant verschillen van de odds die je een uur ervoor krijgt.

Competitief zijn met andere bookmakers

Om winst te maken moeten bookmakers uiteraard spelers aantrekken. Dit doen ze door reclame, promoties en interessante quoteringen aan te bieden. Deze quoteringen moeten hoog genoeg zijn om gokkers over de streep te trekken om bij hun te wedden en niet bij een andere bookmaker. Ook promoties, zoals virtueel extra speelgeld, zijn een goede manier om meer nieuwe spelers aan te trekken.

Nieuwe bookmakers willen zo snel mogelijk bekendheid verwerven en bieden daarom vaak hogere quoteringen en sterke promoties aan. Daarom is het een goede idee om je ogen open te houden voor nieuwe bookmakers. Let er wel op dat dit betrouwbare aanbieders van sportweddenschappen zijn die voldoen aan alle nodige juridische vereisten.

  • Website
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Weddenschappen
  • Casino Spellen
  • Bonussen
  • Bankieren
  • Support