Legaal online wedden bij betrouwbare bookmakers met een Nederlandse vergunning

Wedtypes en termen

Wed je graag op sport? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er zijn steeds meer betrouwbare goksites met een geldige licentie waar je als Nederlandse speler kunt gokken.

Je kan hier een overzicht vinden van onze beoordeling van alle legale online goksites met een geldige Nederlandse licentie.
 

Als je al langer wedt op sport, dan weet je dat vroeger enkel Toto een licentie had van de Nederlandse kansspelcommissie. Je had dus niet al te veel keuze om online te gokken op sport. Dat is nu dus anders! In dit artikel wordt alles wat je moet weten over legaal online gokken besproken.

Hoe kan een goksite een licentie krijgen?

De Kansspelautoriteit in Nederland (KSA) heeft strenge voorwaarden voor aanbieders van kansspelen alvorens zij een licentie kunnen krijgen. Het uitgangspunt van de KSA is het beschermen van de speler die online weddenschappen afsluit. Hier zijn enkele van de belangrijkste voorwaarden waar een bookmaker moet aan voldoen om een licentie te krijgen.

Financiële gezondheid – het spreekt voor zich dat een aanbieder van kansspelen daadwerkelijk de winsten van haar spelers moet kunnen uitbetalen. Daarom is de financiële gezondheid van de onderneming een belangrijke factor in het bepalen of een goksite een licentie kan krijgen of niet. Wedden bij een niet-vergunde bookmaker is risicovol, want je hebt geen garantie dat zij voldoende geld hebben om je winst uit te betalen.

Integriteit van het bedrijf – De onderneming die de speeltegoeden ontvangt moet de nodige integriteit hebben. Zij moet transparant kunnen communiceren met de autoriteiten en met haar klanten, de spelers.

Ingeschreven in het Cruks-register – Het Cruks-register is een register waar mensen zich kunnen aanmelden en kunnen aangeven dat zij een verslavingsprobleem hebben. Als de bookmaker is ingeschreven, dan kan hij voorkomen dat deze speler toch gaat gokken.

Een adequaat verslavingspreventiebeleid – De aanbieder van kansspelen moet een goed beleid hebben qua het aanpakken van gokverslaving en de nodige stops hebben voor mensen die te grote bedragen verspelen. Een bookmaker moet speciaal opgeleid personeel hebben en zich houden aan specifieke regels van de verslavingspreventie.

Naleving reclameregels – De aanbieder van kansspelen moet de regels inzake reclame nauwgezet naleven. De reclame moet eerlijk en betrouwbaar zijn en mag uiteraard geen dingen beloven die niet kloppen. Ook moeten promoties en quoteringen in de reclame transparant zijn.

Registratiegegevens controlebank – Wanneer je gaat gokken bij een aanbieder van kansspelen met een licentie dan zal deze altijd vragen om je identiteit te bevestigen. Zij zullen je gegevens nagaan en registreren bij een controlebank welke door de overheid wordt beheerd.

Centraal in deze regulering staat het principe van verantwoord spelen. Bookmakers moeten dus actief ingrijpen wanneer zij zien dat een speler beter niet meer zou gokken. Daarnaast moeten zij ook altijd genoeg middelen hebben om de weddenschappen die zij aanvaarden ook daadwerkelijk uit te kunnen betalen.

Wat zijn de betrouwbaarste Nederlandse goksites?

Nu er meer legale bookmakers zijn om online te gokken is het nuttig om te weten welke goksites betrouwbaar zijn en je goede odds geven! Al deze websites met elkaar vergelijken en in de gaten houden of er nieuwe websites bijkomen, kost heel wat tijd.

Gelukkig hebben wij dit werk al voor jou gedaan! Onze experts hebben alle goksites die een geldige Nederlandse licentie hebben met elkaar vergeleken en uitgetest. Vervolgens zijn deze gerangschikt op basis van hun quoteringen, promoties, klantendienst, gebruiksvriendelijkheid en noem maar op!


Hoe vergelijk ik zelf bookmakers met een licentie?

Wil je zelf eens op onderzoek uitgaan? Je kan bookmakers met een licentie herkennen doordat zij een keurmerk hebben van de Kansspelautoriteit. Dit keurmerk vind je vaak onderaan de pagina van de website in de footer.

Uiteraard is dit geen 100% veilige methode, want een malafide website kan dit ook zomaar op hun site plaatsen. Daarom kijk je best ook eens op de kansspelwijzer online gokken van de KSA. Hier houdt de kansspelautoriteit bij welke bookmakers legaal kansspelen mogen aanbieden aan Nederlanders. Als de website van je bookmaker hier niet bijstaat, dan hebben zij hoogstwaarschijnlijk geen vergunning en mogen ze geen kansspelen aanbieden.

Uiteraard houden wij ook bij welke websites legaal kansspelen mogen aanbieden aan Nederlanders. Van zodra een onderneming een licentie krijgt, vergelijken wij deze met alle andere goksites waar je legaal kunt gokken. Op die manier kun je als speler altijd zo voordelig mogelijk wedden op sport online.

Waarom gok je best bij een legale bookmaker?

Om een licentie te krijgen staat een iets centraal: het belang van de speler. Als je gokt bij legale bookmakers dan weet je dat deze in orde zijn met hun vergunningen, voldoende geld hebben om winsten uit te betalen en ook eerlijke odds hebben.

Bookmakers die geen vergunning hebben, hebben deze meestal niet omdat er iets niet in orde is. Het is mogelijk dat zij niet transparant genoeg zijn of niet genoeg geld hebben om winsten uit te kunnen betalen. Door voor een legale bookmaker te kiezen heb je de zekerheid dat de bookmaker eerlijk is en zich aan de regels houdt.

Legale bookmakers moeten ook integer zijn en houden zich aan de regels rond reclame. Niet vergunde bookmakers zullen vaak grote bonussen en aantrekkelijke quoteringen beloven, maar als je dan de voorwaarden leest zie je dat het zo goed als onmogelijk is om echt winst te maken hiermee. Legale bookmakers moeten transparant zijn en hun acties duidelijk uitleggen aan hun spelers.