Quoteringen bij je bookmaker: zo werkt het

Wedtypes en termen

Als je ooit al eens een weddenschap online hebt geplaatst dan heb je zeker de quoteringen gezien die je kreeg voor de wedstrijd. Deze quoteringen, of met hoeveel je geld wordt vermenigvuldigd bij een juiste gok, zijn natuurlijk niet willekeurig. Weten hoe deze odds werken is belangrijk om in te schatten of de weddenschap die je wilt aangaan eerlijk is.

Wat houdt een quotering of odd in?

Een quotering gaat bepalen hoeveel je wint in verhouding met het speelgeld dat je hebt ingezet wanneer je een weddenschap juist hebt.

Stel Ajax thuis speelt tegen Lille in de Europa League. Als je bookmaker je een 2.5 quotering geeft op het scenario dat Ajax wint en je zet 10 euro in op Ajax, dan kun je 25 euro winnen wanneer Ajax daadwerkelijk wint.

Hoe lager de kans dat een scenario daadwerkelijk zal gebeuren, hoe hoger de quotering is dat je krijgt. Je zult dus een hogere quotering krijgen als je zegt dat Ajax wint met 5 doelpunten verschil in vergelijking met voorspellen dat Ajax wint zonder een extra voorwaarde daaraan te verbinden.

Welke elementen beïnvloeden een quotering?

Weten wat een quotering beïnvloed is belangrijk, want zo krijg je inzicht in wat goede odds zijn en wat niet. Tegenwoordig werken bookmakers met computerprogramma’s om de odds te bepalen. Deze computerprogramma’s houden rekening met zoveel mogelijk informatie om de odds zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

In de praktijk zal dus alles wat meetbaar is de quotering kunnen beïnvloeden. Uiteraard zijn er enkele factoren die dit een stuk meer doen dan andere. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Speelt de ploeg uit of thuis
  • Zijn er topspelers met blessures
  • Is het team in vorm
  • Welke resultaten heeft het team in het verleden geboekt

Live wedden verdient speciale aandacht als we het over odds hebben. Normaal gezien veranderen de odds naar aanleiding van een wedstrijd traag en zijn er doorgaans slechts kleine schommelingen vooraleer de wedstrijd begint.

Bij live wedden veranderen de odds razendsnel. Wanneer een team goed speelt, er gescoord werd of iemand uitvalt met een blessure, dan zullen de quoteringen die je krijgt gegarandeerd veranderen. Wanneer je veel inzicht hebt in voetbal of meer spanning wilt brengen in de match dan is live wedden aan te raden.


Waarom goede quoteringen bij bookmakers zo belangrijk zijn

Het loont om de quoteringen bij de verschillende bookmakers te vergelijken. De reden daarvoor is eenvoudig: hoe beter je quoteringen die je krijgt bij je bookmaker, hoe hoger je winst zal zijn wanneer je wint.

Zeker wanneer je wedt met hogere bedragen of accumulators gebruikt is het belangrijk dat je gaat zoeken naar voordelige odds. Kleine verschillen tussen odds voor dezelfde weddenschap lopen al snel op tot heuse bedragen. Zeker bij een accumulator waar je verschillende weddenschappen gaat combineren tot een enkele weddenschap heeft dit al snel een grote invloed.

Wil je je winst maximaliseren dan moet je op zoek gaan naar een betrouwbare bookmaker die je een goede quotering geeft. Altijd bij dezelfde bookmaker gaan, kan dus nadelig uitpakken.

Wat heeft nog invloed op je winst bij een bookmaker

Je quotering is niet het enige wat je uiteindelijke winst zal bepalen bij online wedden. Ook welke promoties je krijgt of als je een transactiekost moet betalen om geld op te laden of geld af te halen is van belang.

Vaak kun je als nieuwe speler bij een bookmaker genieten van interessante promoties zoals extra hoge odds of gratis bonus speelgeld. Niet getreurd, als je al een account hebt bij de meeste bookmakers is het vaak de moeite waard om toch eens rond te kijken of er toevallig geen promotie voor alle spelers is. Dit is vaak het geval wanneer er een groot toernooi is zoals het Wereldkampioenschap Voetbal.

Bij welke bookmakers krijg ik de beste odds?

De quoteringen die bookmakers geven verschillen soms heel wat. Omdat er zoveel sportwedstrijden zijn en scenario’s zijn om weddenschappen op te plaatsen, is er geen bookmaker die altijd op alles de beste odds geeft.

Wij hebben alle legale bookmakers grondig beoordeeld op enkele belangrijke criteria, waaronder uiteraard de odds, en deze gerangschikt. Al deze bookmakers hebben een geldige Nederlandse licentie.

Aangezien wij deze bookmakers al voor je hebben beoordeeld hoef je dit niet meer zelf te doen en kun je sneller beginnen met voordelig te wedden op sport!