Top 7 tips om te wedden op voetbal

Wedden op sporten zoals voetbal is niet zoals een loterij waar je enkel op puur geluk kunt winnen. Er komt heel wat tactiek en denkwerk bij kijken als je je winkansen wil optimaliseren. Wij geven je hier enkele van onze beste tips mee om je te helpen slimmere weddenschappen te plaatsen de volgende keer dat je wil inzetten op een voetbalwedstrijd.

1. Ken de teams waar je op gaat wedden

Top 7 tips om te wedden op voetbal

Zet nooit zomaar in op een wedstrijd zonder eerst je huiswerk te doen. De grootste fout die beginners maken is dat ze de teams waar ze op wedden niet goed genoeg kennen. Meestal hebben mensen die net beginnen met wedden op sport wel inzicht in hun favoriete club, maar de tegenstander kennen ze niet goed.

Als je succesvol wil wedden op sport dan moet je beide teams grondig doorlichten en ze objectief kunnen beoordelen. Begin met het analyseren van hun sterke en zwakke punten, hoe de club presteert wanneer ze een thuis- of uitwedstrijd speelt en wat hun huidige vorm is. Hoe beter je een team kent, des te hoger de kans is dat je een juiste weddenschap plaatst.

2. Vergelijk de quoteringen van bookmakers

Word niet te gehecht aan je favoriete bookmaker. Het loont vaak om alvorens je een weddenschap plaatst te kijken of er geen andere bookie is die je een betere quotering geeft om te gokken op voetbal. In de praktijk verschillen de quoteringen tussen twee dezelfde weddenschappen bij een andere bookmaker soms significant.

Wanneer je veel weddenschappen plaatst of accumulators gebruikt om je quoteringen te verhogen, dan kunnen kleine verschillen bijzonder groot worden. Een verschil van enkele procenten stapelt zich over tientallen weddenschappen al snel op tot een heus bedrag.

3. Hou je ogen open voor interessante promoties

Er zijn steeds meer bookmakers die een Nederlandse licentie te pakken krijgen. Al deze bookmakers concurreren met elkaar om nieuwe spelers op hun website te krijgen. Daarvoor gebruiken ze vaak? Dat is fantastisch nieuws voor mensen die op zoek zijn naar leuke promoties om het maximale uit hun speelgeld te halen.

Het is een goed idee om elke week eens naar de websites van je favoriete bookmakers te gaan en te kijken of ze een nieuwe promotie lopen hebben. Op die manier maximaliseer je je winst wanneer je een voetbalweddenschap wint.

4. Focus je op de lange termijn

Een slimme gokker focust zich op de lange termijn. Dat wil zeggen dat je geduldig afwacht tot er wedstrijden zijn waar jij denkt een goede kans te maken om deze juist te voorspellen. Ook moet je goed je speelgeld beheren door dit slim in te zetten en geen irrationele beslissingen te maken. Het is een goed idee om je te houden aan een maximale inzet per wedstrijd of per dag. Zo voorkom je dat je in een bevlieging te veel geld inzet en niet meer kunt spelen als er een interessante weddenschap opduikt.

5. Zoek een strategie die bij je past

Ervaren gokkers hebben een strategie waar ze zich in meesteren en aan houden wanneer ze wedden op een voetbalwedstrijd. Een strategie werkt meestal op een langere termijn. Het vinden van de juiste strategie voor jouw speelstijl kan moeilijk zijn. Daarom raden we aan om enkele strategieën te proberen met ‘virtueel’ speelgeld en met pen en papier te voetbalgokken. Zo kun je een strategie vinden die het beste bij jou past en de beste resultaten voor je zal opleveren.

6. Let op voor kleine competities

Dat er veel geld omgaat in de kansspelindustrie, weet iedereen. Kleine competities lopen daarom het risico dat er aan matchfixing wordt gedaan. Je strategie mag dan nog zo goed zijn, als dat het geval is, is de kans groot dat de wedstrijden volledig onvoorspelbaar worden.

Beperk je daarom tot competities met een sterke reputatie. Dit zijn bijvoorbeeld de Engelse en de Duitse. Competities die je best vermijdt zijn de tweede en derde klasse in Oost-Europa en Italië. Daar duiken vaak (al dan niet terecht) beschuldigingen op van matchfixing.

7. Stel je strategie regelmatig bij

Hoe meer weddenschappen je plaatst op voetbalwedstrijden en leert over het spelletje, hoe meer inzicht je krijgt. Stel je strategie dus op tijd bij om er voor te zorgen dat je altijd optimaal je speelgeld kunt benutten. Ook kun je je meester maken in verschillende strategieën en deze waar mogelijk combineren.

Wees daarbij niet bang om heel kritisch te zijn voor jezelf. Als je strategie je niet de gewenste resultaten oplevert, dan stel je deze best zo snel mogelijk bij. Desnoods stop je even met spelen met echt geld en test je een strategie met enkel pen en papier.